Programma Zebrawoods (deuren open om 19u00)

Woensdag 27 december om 20u30

Woensdag 27 december

Gabriel Rios & Friends (Benefit Puerto Rico)

Dear Everyone,

As you probably already know, last September Puerto Rico was hit by one of the strongest hurricanes in recent history, Hurricane Maria. The level of devastation was unprecedented and it will take years and billions of dollars for the island to fully recuperate. To stave off the feeling of powerlessness, we decided to use my solo try-out tour as a way to gather funds. In exchange for donations, I offered an extra 30 minutes of caribbean songs after every show. The money we've been receiving is being transferred weekly to various community based organizations active on the island. To finish off this project, some mystery guests and I will be playing at the Zebra Woods Festival (Ghent) on the 27th of December. The festival has already agreed to donate all ticket sales to the cause. This will be a great night for Puerto Rico and I would love you to be a part of it.

Hope to see you there!
Gabriel Rios

Donderdag 28 december om 20u30

Donderdag 28 december

Tout Va Bien

Jan Wouter Van Gestel uit Mechelen is in 2013 één van de drie laureaten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Hij komt als Tout Va Bien door de grote poort binnen met een straffe Engelstalige bewerking van ‘Ne Me Quitte Pas’ van Jacques Brel. De toon is meteen gezet, het echte werk kan beginnen. Met producer Arne Van Peteghem (Styrofoam, The Notwist) maakt hij ‘This Fight’, een prachtig kleinood dat wekenlang in De Afrekening van Studio Brussel kampeert. Aansluitend nemen de twee in Los Angeles het debuutalbum ‘Kepler Star’ (2015) op. Tout Va Bien wordt meteen naar de toplaag gekatapulteerd van de - toch wel zeer straffe - Belgische elektropop. Op de nieuwe EP ‘a CURIOUS ENCOUNTER with’ brengen sjieke namen als Tim Bran (London Grammar, La Roux) en Phil Tan (Justin Bieber, Snoop Dogg) alles in stelling voor lange en verre wereldreizen.

Vrijdag 29 december om 20u30

Vrijdag 29 december

Novastar Solo

Novastar is weer helemaal terug! De broeierige sfeer van het album ‘Inside Out’ zette meteen ook de toon voor de begeesterende live shows die Joost Zweegers met zijn band wist neer te zetten. Een sterk staaltje vakmanschap van Joost en de zijnen. Indrukwekkend en zoals het hoort. Voor de afsluiting van het jaar zoekt Novastar een intiemer kader op, en wordt het genieten van Joost solo en ‘pur sang’, op gitaar en op piano. Met fantastisch nieuw materiaal op zak maar ook veel ruimte voor klassiekers als Because, Mars Needs Woman, Wrong en Never Back Down, bezorgt Joost ons een aantal onvergetelijke avonden.

Zaterdag 30 december om 20u30

Zaterdag 30 december

Admiral Freebee Solo

A Duet For One. Tien eigenzinnige versies van songs zoals Admiral Freebee die in het voorbije decennium op diverse podia voor het voetlicht bracht. Géén Best Of dus, laat staan een Greatest Hits - daarvan heeft de Admiraal er simpelweg te veel - maar wel een andere, hoogst fascinerende kijk op de vrolijke wanhoop die hij zijn oeuvre mag noemen. Net als bij de aankomende solo concerten in Antwerpen en Nederland, vindt Tom Van Laere zichzelf daarbij veelal alleen op het podium terug, alwaar hij met doorleefde stem en verbeten akoestisch gitaarspel op zoek gaat naar de definitieve versies van nieuwere en oudere Freebee classics. Van het prachtige Buddy via het gloedvolle Oh Darkness tot het in ons collectieve geheugen gegrifde Get Out Of Town: soms is het alsof Van Laere terwijl hij speelt in de spiegel kijkt en diep in zijn eigen ogen eindelijk vindt wat hij altijd al met deze liedjes wilde vertellen; als in een duet dat hij met zichzelf zingt. Zo grasduint A Duet For One op intrigerende wijze door the ever present, zonder ooit nostalgisch te worden. Integendeel, hier en daar openen zich nieuwe wegen. Dixit de Admiraal: ‘Want ik vind mezelf eigenlijk nog altijd veelbelovend.’

Donderdag 4 januari om 20u30

Donderdag 4 januari

Delv!s

Laten we het even scherp stellen: België heeft geen Sharon Jones. Geen Jamie Lidell. Geen superbe Daptones. Maar België had wél The Wizards Of Ooze, de énige echte funkband die de naam funk in de mond mocht nemen. Tijd voor een nieuwe artiest die weet wat ‘on the one’ betekent én die het echt ‘to the bridge’ kan ‘taken’. Enter: Delv!s, aka Niels Delvaux. Zijn grootste troef? Delv!s valt in België met niets te vergelijken.

Vrijdag 5 januari om 20u30

Vrijdag 5 januari

School Is Cool

Welke band debuteert niet een-, maar tot twéémaal toe een compleet nieuwe sound en blijft intussen moeiteloos meespelen in de hoogste regionen van de vaderlandse indie? Dat kan enkel School Is Cool zijn. Zowel op ‘Entropology’ als ‘Nature Fear’ toonden de band rond Johannes Genard zich als ware meesters in alles wat ze aanraken. En ware meesters, die zijn onvoorspelbaar. Het grillige van School Is Cool is net datgene wat hen altijd al aantrekkelijk maakte. Niet gek dus, dat er voor deze nieuwe release opnieuw een twist voorzien is. Slecht nieuws dus voor de fans die opnieuw hoopten op een conceptplaat die uitpuilt van bombast: School is Cool verkent nieuwe oorden. Met de derde plaat ‘Good News’ maakt de Antwerpse band een hink-stap-srpong tussen Dire Straits en Bruce Springsteen en tussen Fleetwood Mac en Grizzly Bear. Puike referentis, puike plaat.

Zaterdag 6 januari om 20u30

Zaterdag 6 januari

Compact Disk Dummies

In 2012 stormde een onbeheerste oerkracht naar de eerste plaats van de Rock Rally. In plaats van verder te surfen op die overmeesterende energiegolf, besloten de Compact Disk Dummies echte songs te schrijven. Dat resulteerde in de EP Mess With Us, een leerschool en een afgesloten hoofdstuk, want zoveel jaar later staat er een langspeler in de steigers waarmee Lennert en Janus zichzelf hebben overtroffen. Met de productionele hulp van Gareth Jones en Luuk Cox veren de broers doorheen een universum dat qua grooves en melodieën opwekkend is, maar waar de dansvloer langzaam maar zeker afbrokkelt. Het is letterlijk dansen alsof je leven ervan afhangt. „We are all the same silver souls / Just wrapped in different kinds of foil.” Onder die zilverpapieren verpakking zijn we allen dezelfde ziel, opgetrokken uit existentiële vragen, twijfels en verlangens. Naar het einde daalt de sfeer af in een louterende finale. De muren fluisteren: „Zilver is goud.”

Zondag 7 januari om 20u30

Zondag 7 januari

Isolde

Isolde componeerde en realiseerde tussen al haar andere muzikale bezigheden door haar langverwachte solo album als vervolg op haar project met "les Bens". Een eerste voorproefje hieruit is de single "Les Belles" dat klinkt als een sensuele dans tussen hunkering en betovering, maar in feite de intelligentie en schoonheid van de vrouw bezingt. Met haar zoetgevooisde stem en liefde voor rijke orkestratie doet Isolde je wegdromen naar zwoele Zuid-Franse avonden. Het debuutalbum "Cartes Postales" is in oktober 2017 verschenen.