Zaterdag 5 januari 2019

Gabriel Rios Solo

Geboren in Puerto Rico en later verhuisd naar ons eigen Gent. Onze topper Gabriel Rios is niet alleen een vaste waarde op Zebrawoods, maar ook in de Belgische muziekindustrie.

In 2015 mocht hij de eerste editie van Zebrawoods openen. In 2017 deed hij dat opnieuw, maar hij deed het niet zomaar. Toen orkaan Maria in september neersloeg op Puerto Rico, waren de gevolgen catastrofaal. Rios belde enkele vrienden op, waaronder Flip Kowlier, Tom Barman en Brihang, om een benefietconcert te houden. De reacties van de artiesten, het publiek en de pers waren lovend. We zijn dus vereerd (al is dit zachtjes uitgedrukt) dat we Gabriel Rios terug mogen verwelkomen op ons podium. Hij zal niet alleen zijn klassiekers brengen, maar ook een aantal nieuwe nummers.

http://www.gabrielrios.com/


Programma:
17h30 Doors
19h00 Myrddin in XYZ lounge (voor tickethouders)
20h30 Gabriel Rios Solo
22h00 TLP in XYZ lounge (free entrance)
01h00 End


Voorverkoop: €18
Aan de kassa: €25

Het middenplein, met foodtruck, is doorlopend open. Let op, plaatsen in de XYZ lounge zijn beperkt tot 120 personen. Eigen drank is niet toegestaan in onze lounge, tent en middenplein.

Voorprogramma

Myrddin

Hij groeide op in een familie van kunstenaars en muzikanten, muziek was dus geen entertainment maar het kloppend hart van het gezin. Op jonge leeftijd leerde zijn vader hem klarinet spelen, werd lid van het familie orkest en maakte zijn debuut op het podium. Toen hij een klassieke melodie op gitaar hoorde, vroeg hij zijn vader om hem flamenco gitaar te leren. Met deze basis onder de knie voelde hij zich klaar voor de echte wereld. Hij trok naar Andalusië om er te leren van de levende legendes Manolo Sanlucar en Gerardo Núñez. Dit bood hem de mogelijkheid om zijn eigen unieke taal te creëren in de diepgaande traditie van flamenco. Door dit te combineren met zijn onuitputtelijke bron van creativiteit werd hij een echte meester van de flamenco.

http://www.myrddinmusic.com/

Na het concert

TLP

TLP aka Troubleman zegt misschien net iets meer dan Paul Lannoy uit Tielt. Vaste klant bij Studio Brussel en niet weg te denken uit de Belgische undeground scene. Hij heeft weinig introductie nodig, luisteren zegt meer.

https://www.facebook.com/TLP.aka.Troubleman/